piatok 21. júla 2017

Liberec - Budějovice 5: 1, domáci prehrávali, potom končili exhibične

Liberec v týždni triumfoval v domácom pohári, keď súpera z stavkove bonusy Jablonca zdolal na penalty. A vydarenú jarnú sezónu, v ktorej úspešne bojoval o záchranu, zakončil pětigólový výhrou nad Budějovicami, ktoré tak v lige skončili na poslednom mieste.

Liberecký kouč David Vavruška urobil oproti stredajšiemu víťaznému finále Pohára FAČR niekoľko zmien v základnej zostave . Od začiatku napríklad nastúpil autor vyrovnávajúceho gólu Bakoš či skúsený sport stavky stopér Brabec a rovnako ako pred týždňom v Jihlave dostal medzi žrďami šancu mladík Lukáč, ktorý si pripísal druhý ligový štart.

Slovan začal aktívnejšie, ale ako prvý prekvapivo udreli Českej Budějovice.Po polhodine sa po chybe v domácej obrane dostal k lopte Řezáč, položil si vracajúceho sa Fleišmana a strelou do prázdnej bránky otvoril skóre. Osemnásťročný stredopoliar sa v deviatom ligovom zápase kariéry dočkal premiérovej trefy.

"Dostali sme facku v podobe prvého gólu, ale ten gól nás nakoniec nakopol," poznamenal Vavruška. "Otočili sme to a v pokoji sme zápase dohrali."

Juhočesi totiž viedli len päť minút. Frýdek v pokutovom území ním štrngol loptu Sural a ten sa presadil presnou ranou pod brvno.

Po zmene strán potom rovnaký hráč skóre otočil. Breznaník poslal v 58. minúte dlhý center na zadnú tyč, kde balon sklepl hlavou Bakoš priamo pred prázdnu bránku, kde ho doklepol do siete Šural.Dvanástym gólom v tejto ligovej sezóne potvrdil pozíciu najlepšieho tímového strelca.


"Rozhodol druhý gól, ktorý je z kategórie nepochopiteľných. Presne také bránky dostávame stále, v tej chvíli sa mužstvo zosype, "hneval sa budějovický tréner František Cipro.

Potom prišli chvíle aktívne hrajúceho Breznaníka. Prvé dve šance ešte nepremenil, ale v 76. minúte napriahol z voleja a trafil sa presne k žrdi. Hra hostí sa rozpadla a v záverečnej pětiminutovce Slovan ešte dvakrát skóroval. Trafili sa Fleišman a striedajúci Hadaščok.

"Ďakujem chalanom za sezónu, za záchranu, za spoluprácu aj víťazstvo v pohári.Som na ne hrdý za to, čo dokázali, "hovoril Vavruška, ktorý v Liberci končí a v novom ročníku povedie Teplice.

stavkovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára